De geschiedenis in vogelvlucht bigbandvolume-in-eernewoude

Het orkest werd in 1984 opgericht in Rijperkerk. De twee initiatiefnemers, Lieuwe Tiemersma en Lútsen Riedstra zagen kans, doormiddel van o.a. een advertentie in de krant, een hele bigband formatie bijelkaar te krijgen. Eerst onder de naam, BIGBAND TIETJERKSTERADEEL, maar al gauw werd de naam veranderd in: BIGBAND VOLUME. Na enkele proefoptredens, werd er voor het eerst in het openbaar opgetreden ivolume-logon Bergum, tijdens de hobbytentoonstelling in de Pleats (1984).

Swinglogo [Converted]In 1995 hbigbandrijperkerkeeft de bigband een facelift gekregen; er is gekozen voor een flitsender imago, waaronder een nieuwe naam: NORTHERN SWINGBAND Uiteraard hebben er in de afgelopen jaren veel muzikanten een korte of langere tijd meegespeeld in dit orkest en alweer elders hun muzikale talenten laten horen, toch zijn er nog enkele leden die vanaf het begin meespelen en nog van geen ophouden willen weten. Niet alleen vanwege de aangename sfeer in deze vereniging, maar natuurlijk ook vanwege het genoegen om met elkaar bigband muziek te maken. Bandleiders door de jaren heen zijn geweest: Lieuwe Tiemersma, Henk Broekman, Ronald van Dijk, Jacques Sambrink en de huidige leider is Jelle Visser.

bigband drachtenEnige jaren geleden islogo bigband drachten het orkest mede vanwege het culturele klimaat verhuisd naar Drachten. Dat deze beslissing de kwaliteit van deze band ten goede kwam, blijkt uit de toeloop van enthousiaste nieuwe leden en niet in de minste plaats door het aantrekken van de nieuwe orkestleider “mister swing” Jelle Visser. In de zomer van 2011 wordt daarom besloten de naam in BIGBAND DRACHTEN te veranderen